Over JORN Metaal

JORN Metaal is een familie bedrijf opgericht in 2007 door Sjouke Jorna.

Sjouke Jorna was op dat moment ontwerper/tekenaar. Besteede werk uit aan machinefabrieken maar kwam vaak niet uit met de prijs en levertijd. Omdat Sjouke zelf al vanaf zijn jeugd in de metaal zat. En vanaf 1990 ervaring heeft met CNC draaien en frezen. Besloot hij zelf een CNC freesmachine en draaibank aan te kopen met als doel de productie in eigen hand te houden.

Het duurde niet lang voordat er ook productie werd gedraaid voor andere bedrijven. Al snel werd de ruimte te klein en is JORN Metaal in 2008 verhuist naar een nieuwbouw pand op het industrieterrein Oostpoort te Harlingen waar het op dit moment nog steeds is gevestigd.
In dit deel van het pand staan de meeste van onze CNC Daaiautomaten en CNC freesmachines.

Om verder in te kunnen spelen op de wensen van onze klanten zijn wij in 2012 verder uitgebreid met een afdeling voor de oppervlakte techniek. Hier kunnen wij producten slijpen of polijsten naar wensen van onze klanten. Ook staat hier onze ontbraam trommel.
In 2015 hebben wij onze ruimte vergroot met een zaagafdeling en materialen opslag. Ook hebben wij in deze ruimte onze lastafel staan voor kleine laswerkzaamheden.

Naast het CNC Draaien en Frezen bieden wij nog een aantal kleine diensten aan zoals Slijpen, Polijsten, Ultrasoon Reinigen, assemblage en kleine laswerkzaamheden.

JORN Metaal werkt voor diverse opdrachtgevers in de constructie, voedingsindustrie, jachtbouw, automotive en apparatenbouw.

 

JORN Metaal werkt voor diverse opdrachtgevers in de

  • constructie

  • voedingsindustrie

  • jachtbouw

  • automotive

  • apparatenbouw