CNC Draaien

CNC draaien

Wij zijn gespecialiseerd in CNC draaien en kunnen complexe producten bewerken op onze draaibanken. Ons CNC draaiwerk wordt geprogrammeerd in een CAD/CAM systeem, waarmee de CNC draaibanken worden aangestuurd. Het gevolg hiervan is dat alles met uiterste precisie en efficiëntie wordt uitgevoerd, resulterend in hoogwaardige eindproducten. Bovendien beschikken wij over 3 draai-automaten, waarop kleine, middelgrote en grote series kunnen worden gedraaid. Voor vragen over CNC draaien kunt u gerust bellen of mailen. Wilt u een indicatie ontvangen over wat het u gaat kosten? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvende offerte aan!

Meer weten over
de mogelijkheden van
CNC draaien ?

 

 

 

Wat is CNC draaien?

Simpel vertaald is CNC draaien een bewerkingsproces waarbij materiaal wordt verspaand op een draaibank, totdat de juiste vorm overblijft. Een specifiekere omschrijving van CNC draaiwerk luidt dat op een draaibank het werkstuk draait, terwijl het snijgereedschap lineair beweegt (X- en Z- as) en niet roteert. Hierdoor ontstaat een perfecte snede in een cilindervormig werkstuk. Voorbeelden van CNC draaiwerk zijn draadbussen, flenzen en ringen voor gereedschap.

Voordelen CNC draaiwerk

CNC draaien biedt veel voordelen. Wanneer we CNC-productie vergelijken met conventionele bewerkingsmethoden zien we dat:

• Met CNC draaiwerk de kans op fouten minimaal is
• De draaibank exact volgens de instructies draait
• Er veel efficiënter kan worden gedraaid
• Het mogelijk is om verschillende materialen te bewerken
• CNC draai-automaten vele jaren meegaan; hoogwaardige kwaliteit

CNC draaiwerk

Specialist op het gebied van draaibewerkingen

Op onze geavanceerde CNC draai-automaten zijn wij in staat om complexe bewerkingen te vervaardigen uit metaal en kunststof. In onze metaaldraaierij beschikken we over 3 CNC draaibanken met span-tang inrichting, waarop we kleine, middelgrote en grote series kunnen draaien.

Tevens hebben we nog twee CNC draaibanken, waar enkelstuks en kleine series op worden gedraaid. Deze machines zijn uitgerust met een klauwplaat en kunnen daardoor grotere diameters draaien. Verder hebben we nog twee conventionele draaibanken, waar we enkelstuks en prototypen op kunnen bewerken.

Contact opnemen

Uiterste precisie en efficiëntie

Door gebruik te maken van CAM/CAD software, kunnen wij via de computer het draaiwerk programmeren, waarna uw serie met uiterst precisie en efficiëntie wordt gedraaid. Aangezien alles computergestuurd is, wordt de kans op fouten aanzienlijk verkleind. Of het nou gaat om tien of duizenden producten, op onze CNC draai-automaten worden bewerkingen tot op de honderdste millimeter nauwkeurig vervaardigd.

Eindproducten CNC draaien

Computer Numerical Control en CAM/CAD

Voor Computer Numerical Control wordt de afkorting CNC gebruikt. CNC houdt in dat werktuigmachines computergestuurd worden, waardoor de hoogste kwaliteit en efficiëntie kunnen worden gewaarborgd. Alles wordt voorafgaande eenmalig ingesteld, waarna de hele serie kan worden gedraaid.

Met het oog op kwaliteitshandhaving en efficiëntie kiest menig metaaldraaierij ervoor om te werken met CAM/CAD software. CAM/CAD maakt het mogelijk om alles voor te programmeren, zodat het CNC draaien volledig geautomatiseerd wordt uitgevoerd. Daarnaast is het mogelijk om de CAM/CAD software op een CNC draaibank, of op een computer te installeren. Vaak wordt voor het laatste gekozen, zodat draai-ontwerpen via de computer naar de CNC draaibank doorgestuurd kunnen worden.

 

CNC draaibank

CNC draaien bij Jorn Metaal

Als specialist op het gebied van CNC draaiwerk, kunnen wij u van uiterst nauwkeurig afgewerkte onderdelen voorzien. Benieuwd hoeveel het u ongeveer gaat kosten? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvende offerte aan!

Zijn er nog vragen die onbeantwoord zijn gebleven, of wilt u een gedegen advies ontvangen? Bel ons dan gerust, of stuur ons uw vragen via de mail. Onze specialisten staan u graag te woord en adviseren u vrijblijvend over CNC draaien.

 Contact opnemen

CNC draaiwerk van Jorn Metaal